Imprumut rapid

Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Max prima dată Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
15 min 100 – 3000 RON 3000 RON 30 zile Aplica
24 de ore 100 – 1500 RON 1500 RON 35 zile Aplica
10 min 100 – 1200 RON 1200 RON 30 zile Aplica
20 min 100 – 500 RON 2000 RON 30 zile Aplica
10 min 200 – 1400 RON 1400 RON 45 zile Aplica
15 min 2500 – 66000 RON 66000 RON 60 luni Aplica
2 ore 200 – 2000 RON 2000 RON 30 zile Aplica
1 de ore 600 – 1800 RON 1800 RON 5 luni Aplica
120 min 500 – 2000 RON 2000 RON 35 zile Aplica
15 min 150 – 600 RON 1500 RON 30 zile Aplica
24 de ore 1000 – 10000 RON 10000 RON 24 luni Aplica
20 min 100 – 1500 RON 1500 RON 35 zile Aplica
Poate că ai auzit de creditele rapide dar nu știi exact cum funcționează. În acest articol ne propunem să îți punem la dispoziție toate informațiile necesare, ca să poți folosi și tu această facilitate foarte utilă în ziua de azi. Aceste credite sunt produse financiare de tip nou care reprezintă cea mai facilă metodă de a face rost de bani, de obicei pe termen scurt. Au devenit foarte populare în țara noastră și românii le accesează cu încredere, datorită condițiilor foarte flexibile și procedurilor simple. Nu există nici o altă soluție la fel de ușoară atunci când îți trebuie bani pentru a rezolva o problemă presantă, nu mai are sens să-ți stresezi rudele sau prietenii cu telefoane ca să le ceri bani. După spargerea bulei de credit formată înainte de 2008, Banca Națională a României (BNR) a interzis păguboasele credite doar cu buletinul ale magazinelor de produse electronice. Responsabilii BNR și-au dat seamă însă că piața are nevoie de o formă de împrumut rapid care să fie reglementată și supravegheată dar să reprezinte o alternativă mai accesibilă față de produsele oferite de bănci. Soluția găsită de BNR a fost autorizarea instituțiilor financiare nebancare (IFN), care să poată acorda bani mai ușor printr-un regim juridic ceva mai relaxat.

Tipuri de credite

Există mai multe tipuri de credite nebancare. În lumea anglo-saxonă, primele oferte legale de acest fel au fost creditele până la salariu, cunoscute și sub numele de avans în cash, care se luau pe loc de la ghișee deschise non-stop în schimbul unui cec pre-completat. Azi sunt la mare modă în Statele Unite împrumuturile pe loc pentru cumpărarea unei mașini noi sau la mâna a doua. Produsele de acest tip sunt mai rare la noi dar regulile flexibile și inovația permanentă de pe piață au dus la apariția altor variante. Există de exemplu microcredite, credite de nevoi personale, împrumuturi doar cu buletinul, credite pentru pensionari, credite urgente și multe altele. Absolut toți termenii unui astfel de produs sunt personalizabili, așa că fiecare contract este practic unic, fiind adaptat nevoilor și posibilităților individuale ale clientului. Îți oferim și un exemplu amuzant din China, ca să vezi până unde poate ajunge inventivitatea unor IFN. Unele firme de acolo s-au specializat în credite pe termen scurt oferite femeilor tinere, chiar și fără nici un fel de venit. În loc de garanție, femeile trimiteau poze nud, fiind de acord cu publicarea acestora în cazul nerambursării banilor. Inevitabil, serverele au fost sparte de hackeri care au pus toate fotografiile din baza de date pe internet, declanșând un scandal monstruos.

Ce sume poți obține?

Sumele oferite diferă de la o societate la alta și fiecare instituție nebancară este specializată pe un anumit segment de preț. De obicei, un împrumut rapid nu are o valoare mare, pentru că se adresează rezolvării unei probleme presante. Majoritatea IFN acordă și sume foarte mici, plafonul minim începe de la 100 sau 200 de lei. Un astfel de microcredit poate fi foarte util, de ce să împrumuți mai mult dacă nu ai nevoie? Asta nu înseamnă însă că nu poți lua și sume mai mari. Pe piața creditelor rapide nu există nimic imposibil, dacă la unele firme creditul maxim este de 1000 RON, altele te pot finanța și cu 200000 de lei. Dacă ai posibilitatea unei garanții imobiliare, suma crește și mai mult de atât și se compară cu plafonul maxim pentru persoane fizice din portofoliul bancar. Un concept foarte nou care abia a fost introdus la noi este creditul în rate. Mecanismul este simplu: semnezi un contract pentru o sumă mai mare pentru o anumită perioadă și banii sunt mereu la dispoziția ta. Poți să retragi bani în orice moment și să-i returnezi când poți, vei plăti dobândă strict pentru suma și perioada de care ai beneficiat.

Avantajele creditelor nebancare

 • Primul și cel mai important avantaj al acestor produse este viteza cu care sunt procesate. Dacă alegi un credit online, poți primi banii aproape imediat. Nici în cele mai lente situații, întreaga procedură nu necesită mai mult de o zi.
 • Felul în care aplici este și el foarte simplu, ai scăpat de munți de acte și drumuri peste drumuri la sediul băncii. Dacă ai un act de identitate și o dovadă de venit, este suficient.
 • Timpul tău este o resursă prețioasă și nu are sens să-l pierzi aiurea, așa că aplicația nu durează mai mult de câteva minute cu totul. De cele mai multe ori, ești informat pe loc dacă ești eligibil sau nu, ca să știi ce ai de făcut în continuare.
 • Garanțiile nu sunt necesare și nu riști să rămâi fără locuință. Nu ai nevoie nici de garanți, ai scăpat de munca de convingere și nu-i expui și pe ei unui stres în plus.
 • Împrumuturile rapide sunt 100% personalizabile. Tu alegi suma, durata și numărul ratelor, în funcție de nevoile personale.
 • Totul merge repede, sumele sunt mici și creditul este rambursat rapid. Spre deosebire de creditul bancar, care este o alegere cu consecințe pe termen lung, cel nebancar este o soluție rapidă și facilă.
 • Foarte puțini clienți sunt refuzați. Nu contează dacă ești șomer, ai venituri mici, mai ai și alte rate de plătit și nici măcar dacă figurezi ca rău-platnic în evidențele de la Biroul de Credit.
 • Nu ți se pun întrebări și nu contează scopul în care ai de gând să folosești banii. Întreaga procedură este confidențială, nimeni nu trebuie să afle că ai rămas fără bani, fără scrisori sau telefoane nesolicitate.
 • Creditul rapid se obține foarte comod, o poți face chiar și de acasă.
 • Termenii sunt foarte transparenți și afli toate costurile din prima, fără comisioane ascunse și clauze oneroase scrise cu literă mică în scopul de a te păcăli. Ești protejat de surprizele neplăcute de pe parcurs.

Durata unui împrumut rapid

Principala caracteristică a unui credit urgent este flexibilitatea. Ca să-ți faci o idee, îți oferim mai jos câteva date de pe piață dar nu uita că totul se poate schimba la cerere. Poți prelungi oricând termenul de rambursare printr-un simplu telefon sau e-mail și ai la dispoziție și varianta rambursării anticipate, caz în care dobânda este recalculată în favoarea ta.
 • Viva Credit – este una dintre firmele specializate pe perioade scurte, între 1 și 35 de zile
 • Zaplo – minim 5 și maxim 30 de zile
 • Ferratum – creditele lor au termenul fix de 62 de zile
 • Mozipo – între 2 și 6 luni
 • Onnen – util pentru perioade lungi, începând de la 3 până la 24 de luni
 • Provident – perioada minimă este de 3 luni
 • Tele Credit – de la 10 la 30 de zile
 • Credit Fix – credite nebancare pe o perioadă între 5 și 45 de zile
 • Happy Credit – soluții pe termen lung, până la 4 ani
 • Extra Simplu – oferă bani pentru 5-30 de zile

Condiții și acte necesare

Cel mai atractiv aspect al unui împrumut rapid este numărul redus de documente necesare și condițiile foarte relaxate. Desigur, acestea diferă de la o IFN la alta și nu putem enumera aici fiecare caz în parte. Condițiile pot fi mai stricte în cazul sumelor mari sau a contractelor pe durate mai lungi, vom discuta în acest articol doar despre câteva condiții de bază, pe care le impun majoritatea firmelor din domeniu. Este obligatoriu să ai un act de identitate valabil care să arate unde locuiești. E suficient să aduci cartea de identitate sau un buletin tip cărticică, nu încerca să ceri un credit rapid cu pașaportul, permisul de conducere sau alte acte pentru că acestea nu fac dovada unui domiciliu stabil și vei fi refuzat. De cele mai multe ori, mai ai nevoie doar de un singur act în plus, orice document care atestă că ai venituri în fiecare lună, din care să poți returna creditul. Cel mai simplu este să scoți un extras de cont, acolo se văd orice fel de încasări și îl poți obține pe loc în format electronic din aplicația ta de home banking, dacă aplici pentru un credit online nu mai este necesar să-l tipărești pe hârtie. Se primesc și alte variante, acte de salariu sau de pensie și orice contract prin care încasezi niște bani. Sursa veniturilor nu are nici o importanță, se acceptă orice: salariu, pensie, ajutor social, chirii, dobânzi etc Mai există o singură condiție, trebuie să ai minim 18 ani (unele firme cer o vârstă mai mare) și anumite IFN impun și o vârstă maximă care poate fi între 55 și 75 de ani. Un termen pe care o să-l vezi peste tot este DAE, sau dobânda anuală efectivă. Aceasta este un procent care indică totalul costurilor unui credit, calculate pe o perioadă de un an, nu numai dobânda în sine ci toate taxele și comisioanele care se aplică. DAE te ajută să înțelegi costul unui credit dar nu și să faci comparația între două produse, cu excepția situației în care suma și perioada de rambursare sunt identice. Este evident că DAE este mai mică pentru un credit bancar pe termen lung cu ipotecă sau garanție. O DAE mare în cazul unui credit nebancar nu înseamnă mare lucru, termenul de plată fiind foarte scurt nu se pot acumula costuri prea mari.

Cum aplici pentru un credit rapid

Spre deosebire de bănci, instituțiile nebancare fac tot posibilul să te ajute prin simplificarea procesului de aplicare. Dacă este prima dată când accesezi un împrumut rapid, ar fi bine să studiezi puțin piața. Pentru a te familiariza cu aceste produse, poți începe cu o ofertă promoțională cu DAE zero, mai multe companii oferă așa ceva clienților noi. Atunci când alegi, nu uita că nu există creditul perfect, unele firme se specializează pe dobânzi mai bune pe perioade mai lungi, altele au produse mai scumpe dar foarte ușor de obținut. Citește cu atenție toți termenii și condițiile, folosește simulatorul de credit pe care îl găsești pe site-ul IFN pentru avea o imagine clară a costurilor. Ca să eviți orice problemă, fă o estimare corectă a finanțelor de care dispui, nu vrei să ajungi să ai rate restante. Asigură-te apoi că ai la îndemână toate documentele necesare, de regulă e vorba doar de copii după două acte. Creditele nebancare se solicită foarte simplu, nu este necesar să ieși din casă pentru a merge la sediul firmei decât dacă vrei. Pentru persoanele mai în vârstă, cea mai comodă metodă este programarea prin telefon a unui întâlniri cu un reprezentant al companiei, cu care te poți vedea în oraș dar face și vizite la domiciliu. Pe tineri îi avantajează mai mult opțiunea de a cere un credit online, mai ales pentru că există și variante de tabletă sau smartphone. Poți face rost imediat de banii de care ai nevoie, chiar dacă ești blocat în trafic sau călătorești cu metroul. Bineînțeles, IFN-urile acceptă și aplicații prin telefon, fax, e-mail sau chiar primite sub formă de SMS.

La ce folosește un împrumut rapid?

Tu ești singurul care știe destinația banilor, noi îți putem oferi totuși câteva idei. Motivul principal pentru popularitatea uriașă a creditului rapid în România este versatilitatea lui. Trăim într-o lume foarte dinamică, pentru a răspunde tuturor provocărilor și oportunităților pe care le oferă este foarte important să poți apela la o sumă de bani care să ajungă imediat în buzunarul tău. Asta îți permite să faci față oricărui eveniment nedorit și neplanificat. Cu acești bani poți trece cu brio de o internare în spital, un tratament costisitor și poți efectua reparații neprevăzute la casă sau la mașină. Dispui mereu de o rezervă, chiar dacă nu ai economii puse deoparte. Împrumutul rapid nu este destinat numai situațiilor de criză. Simți nevoia unei vacanțe după o perioadă lungă de muncă? Ai identificat o investiție cu potențial mare și nu vrei s-o lași să-ți scape? E ziua ta sau ai o altă aniversare importantă? Vrei să profiți de reduceri pentru a cumpăra un produs foarte ieftin sau pur și simplu să mergi la shopping ca să te relaxezi? Nu mai ai răbdare până la salariu și ți-ar prinde bine niște bani în buzunar? Un credit urgent este de fiecare dată soluția cea mai la îndemână!